COLECȚIE IMPRESIONANTĂ DE CEASURI

0
260

Înconjurat de mii de ceasuri și orologii, toate funcționale! Așa trăiește Ștefan Turcea, un buzoian care, în ultimii zece ani, a colecționat peste 5.000 de ceasuri. Le-a procurat din târguri, de pe internet și în urma unor schimburi. Trei camere din locuința sa sunt înțesate de ceasuri.

Cele mai valoroase exponate depășesc un secol vechime și sunt preferatele ceasornicarului. Orologii cu pendul, ceasuri de masă ori de buzunar, modele care au înnobilat șeminee, gări și instituții publice de odinioară au ajuns să facă parte din viața buzoianului de 52 de ani.

Cea mai mare parte din timp o petrece în compania ceasurilor. Le repară, apoi le potrivește pentru ca în final să le așeze pe pereți. Noaptea, colecționarul doarme tot în preajma ceasurilor într-o încăpere cu peste 500 de orologii.

Cu toate că poate fi numit cel mai mare colecționar de ceasuri din România și este cunoscut în grupurile de profil, buzoianul are o neîmplinire. Visul său este de a pune pe picioare un mic muzeu sau măcar o expoziție de ceasuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 57