TRIPLĂ SĂRBĂTOARE

0
371

Amplu eveniment cu încărcătură istorică și culturală, astăzi, în municipiul Râmnicu Sărat. Armata, oficialități județene și locale, reprezentanți ai unităților de învățământ și instituțiilor publice locale au sărbătorit Ziua de 9 Mai, zi ce marchează Proclamarea Independenței de Stat a României, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene.

Festivitățile au debutat cu simpozionul dedicat generalului de Corp de Armată, Nicolae Ciupercă, fost comandant al Armatei a 2 a, la împlinirea a 140 de ani de la nașterea acestuia. Evenimentul de evocare a generalului născut în municipiul Râmnicu Sărat a fost găzduit de Centrul cultural ,,Florica Cristoforeanu”. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean și Primăriei Buzău.

Politicienii speră ca mesajul triplei sărbători de astăzi să ajungă și la tânăra generație, iar cât mai mulți elevi să-și dorească  să îmbrățișeze o carieră militară. Evenimentul a continuat la Cimitirul Eternitatea din Râmnicu Sărat, unde a fost resfințit Monumentul Eroilor și a fost oficiată o slujbă religioasă.

La evenimentul de astăzi au mai participat reprezentanți ai Garnizoanei Buzău, Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Școlar Județean, cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei, Fundației ,,Mareșal Alexandru Averescu, precum și ai altor asociații și instituții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 77