NOUĂ MODĂ ÎN TURISM. „FERME DESCHISE” LÂNGĂ PENSIUNI

0
443

Încălzirea vremii sporește pofta de ieșire în natură! Din păcate, din motive fianciare sau de timp, multe familii nu își permit să călătorească prea departe de casă. O idee în sprijinul lor vine de la proprietara unei ferme de lângă Buzău, care își deschide porțile pentru oaspeții dornici să viziteze exploatația cu animale domestice și păsări exotice. Clienții au ocazia astfel să cumpere bunătăți produse în fermă.

Struții sunt vedetele fermei pe care familia Moglan o deține la ieșirea din Buzău, spre Brașov. Uriașele păsări au fost, de fapt, primele viețuitoare ale exploatației. Aproape invizibilă de la șosea, pentru că este înconjurată de o perdea de pomi, ferma este o oază plină de viață, mai ales atunci când grupuri de copii îi trec pragul mânați de curiozitate.

Soții Moglan au populat ferma cu ponei, multe rase de păsări și animale mici. Ele pot fi admirate de oricine dorește să fugă din aglomerația urbană într-un scurt periplu în peticul de natură. Chiar membrii familiei le sunt ghizi, când nu sunt prinși cu muncile din gospodărie. Turiștii care aleg să poposească în frumosul colț de natură au posibilitatea de a gusta din preparatele fermei.

Ferme înființate pe lângă pensiuni sunt în toată zona de munte a Buzăului. În localitatea Cândești, familia Rusu a creat o adevărată grădină zoologică lângă complexul turistic. În cadrul pensiunii din Cândești funcţionează și un centru de echitaţie. Oaspeţii cazați aici au parte de mâncăruri tradiţionale din zona Buzăului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 66