MUNCIPIUL BUZĂU, CIMITIR DE MAȘINI VECHI

0
434

Muncipiul Buzău înregistrează un număr tot mai mare de mașini, în raport cu numărul locurilor de parcare. Este semnalul de alarmă tras de primarul orașului, Constantin Toma, care nu vede cu ochi buni apetitul buzoienilor pentru mașini, în condițiile în care amenajarea unor noi locuri de parcare este o sarcină aproape imposibilă. În plus, cele mai multe autovehicule achiziționate de cetățenii orașului sunt mai vechi de 10 ani, cu norme de poluare la nivelul anilor 2005 – 2010.

O soluție, spune edilul de Buzău, ar fi amenajarea unei parcări la marginea orașului, spre Vadu Pașii, pe un teren deținut de societatea Piețe, Târguri și Oboare, acolo unde buzoienii să poată lăsa a doua sau chiar a treia mașină a familiei. Sugestia a venit din partea unui buzoian, iar primarul Constantin Toma consideră că este o idee bună.

În același context, primarul Constantin Toma pare să fi renunțat, momentan, la ideea construirii unor parcări supraetajate, în spatele blocurilor, din motive estetice, dar și pentru disconfortul care ar fi creat locatarilor de la etajele inferioare. În schimb, municipalitatea anunță că, în viitorul apropiat, se va amenaja o parcare subterană, pe mai multe niveluri, în zona Sfinții Îngeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 77 = 84