ACȚIUNE ÎN SPRIJINUL REFUGIAȚILOR

0
263

La cinci zile de la izbucnirea războiului din Ucraina, Primăria Buzău s-a mobilizat astăzi pentru a oferi sprijin refugiaților din țara vecină. Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a anunțat că la Vila Albatros din Parcul Marghiloman va fi amenajat un punct de colectare, unde buzoienii pot dona alimente, haine, saltele, pături și alte obiecte necesare pentru a le face viața mai ușoară miilor de ucrainieni care au ales să se refugieze în România. Este vorba despre o campanie pe care Primăria Buzău o desfășoară în parteneriat cu Filiala Buzău a Crucii Roșii.

,,Pentru a coagula toate inițiativele locale și intențiile dumneavoastră de sprijin, organizăm un centru de colectare la Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” din Buzău: Vila Albatros, Str. Plantelor nr.8B – Parc Marghiloman, din municipiul Buzău, zilnic, de la 08:00-20:00”, a anunțat pe pagina sa de Facebook, primarul Constantin Toma.

Produsele colectate vor fi trimise în Ucraina prin convoiul umanitar internațional organizat de Crucea Roșie Română și în zonele de frontieră unde există nevoi concrete din partea  autorităților locale. Totodată, Primăria Buzău pune la dispoziție persoanelor venite din zona de conflict cazare și hrană caldă. Între timp, buzoienii se arată îngrijorați de evoluția conflictului din Ucraina.

Dacă unii cred că acest conflict armat nu va depăși granițele Ucrainei, alții se tem că războiul ar putea implica, în viitor, și țara noastră. Până în prezent, aproximativ 50.000 de refugiați din Ucraina au intrat în România, prin punctele vamale din nordul și estul țării. Dacă peste jumătate dintre aceștia pleacă mai departe în țări precum Italia sau Germania, acolo unde au rude, mulți alții aleg să rămână în țara noastră, până când războiul din țara lor se va sfârși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 39