SFATUL NUTRIȚIONIȘTILOR LA VENIREA PRIMĂVERII

0
257

Nu mai este mult până când se va instala primăvara și odată cu acest anotimp trebuie să ținem cont și de schimbările pe care trebuie să le suporte organismul. Nutriționiștii susțin că ar fi bine să echilibrăm dieta alimentară și să încercăm să mâncăm cât mai sănătos.

Legumele și fructele sunt foarte bune pentru imunitate şi digestie, spun nutriţioniştii, care ne învaţă cum să facem trecerea de la un sezon la altul.

Carnea de porc, pâinea sau chiar slănina sunt permise în anotimpul rece, dar nerecomandate odată cu încălzirea vremii.

Trecerea de la o alimentaţie de sezon la alta trebuie să se facă treptat, chiar dacă organismul nostru consumă zilnic acelaşi număr de calorii.

Fiecare masă principală e bine să conţină legume verzi, de primăvară.

Pentru aportul necesar de proteine, se recomandă carnea slabă.

Legumele de primăvară sunt foarte benefice sistemului imunitar și ajută din plin digestia, spun nutriţioniştii.

În vreme ce grăsimile rele trebuie evitate, grăsimile benefice, precum cele care se găsesc în carnea de pește, avocado sau nucifere, sunt esenţiale pentru funcţionarea organismului.

Este recomandat să aveți cinci sau șase mese pe zi, din care trei mese principale şi două sau trei gustări sănătoase.

Alegeţi întotdeauna gustări neprocesate, cu un conţinut scăzut de zahăr.

Hidratarea corespunzătoare este importană. Deși sunteți invadați cu recomandarea a cel puțin 2 litri de apă pe zi, unii dintre dumneavoastră neglijați acest lucru.

Un aport de lichide corect împiedică îmbătrânirea precoce, menţine un echilibru intern optim şi elimină toxinele din organism. Activitatea fizică acționează pozitiv asupra stării generale de sănătate și energie. În cazul în care nu sunteţi o persoană activă, începeți cu activități precum plimbări în parc, urcatul scărilor în detrimentul alegerii liftului sau coborârea din autobuz cu o staţie înainte de a ajunge la destinație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 24 = 26