EXPLOZIE DE CAZURI DE RUJEOLĂ LA BUZĂU

0
195

Explozie de cazuri de rujeolă în județul Buzău! O spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău care, de la începutul anului și până în prezent, se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de persoane diagnosticate cu această afecțiune. Din cele aproximativ 200 de îmbolnăviri, cele mai multe cazuri sunt copii, dar printre pacienți se află și adulți.

Specialiștii spun că rujeola sau pojarul- așa cum mai este numită – este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații. Medicii avertizează că aceasta nu este doar o boală a copilăriei, ci poate fi periculoasă și pentru adulții nevaccinați la timp. Rujeola poate fi prevenită prin vaccinare, însă, la Buzău, campania de imunizare merge sub așteptări. Mulți părinți refuză să-și vaccineze copiii împotriva rujeolei.

Medicii au în continuare probleme cu vaccinarea copiilor, mai ales în localitățile din județ unde predomină comunităţile de romi.

Simptomele rujeolei încep după o perioadă de incubație de 10-12 zile: febră, tuse seacă, inflamarea mucoasei nazale, conjunctivită. La 2-3 zile de la debutul simptomelor, pot apărea în gură mici pete albe, iar la 3-5 zile se declanșează erupţia pe piele. Sunt pete roșii plate care apar întâi pe față, dar se răspândesc apoi de la cap pe tot corpul. Bolnavul poate să facă febra până la 40 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 85 = 93