ALIMENTE EFICIENTE CARE OFERĂ SAȚIETATE

0
268

Vi s-a întâmplat vreodată să aveți o foame de lup și să simțiți că ați putea mânca tot frigiderul? Ca să ne păcălim instinctele, trebuie să alegem alimentele care oferă sațietate crescută, dar care au puține calorii. Alimente cu putere de sațietate maximă și aport caloric redus.

-Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 de calorii.

-Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore, iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor.

-Peștele, în general, și peștele gras, în special, intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen.

-Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut.

-Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta.

-Deși conțin peste 90% apă, supa și ciorba ne satură cu puține calorii. Se numește paradoxul ciorbei și s-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult timp decât un felul doi. Așa că nu ezitați să începeți masa o supă dacă vreți să umpleți stomacul repede.

-Meniul nostru sățios trebuie să conțină și un desert. Fructele bogate în pectină precum merele, perele, gutuile și caisele au avantajul că satură rapid.

-Morcovul este leguma ideală când vrem să umplem stomacul cu ceva de ronțăit.

-Iar dacă preferați gustul sărat, porumbul expandat cu aer este prietenul vostru, adică popcorn și pufuleți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 43