PREGĂTIRI PENTRU VACCINAREA ANTI-COVID A COPIILOR DE PESTE 5 ANI

0
349

Vaccinarea anti-Covid a copiilor între 5 și 11 ani ar putea începe și în România până la sfârșitul anului. Autoritățile române așteaptă mai întâi autorizarea Agenției Europene a Medicamentelor. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anticovid, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că vaccinarea acestei categorii de vârstă va fi făcută la spitale, pe secțiile de  pediatrie, la medicul de familie sau în centrele de vaccinare, unde vor fi amenajate cabinete speciale pentru copii. Programarea la vaccinare se va face pe platforma națională, printr-un cont de adult, părinte sau tutore legal.

Debutul campaniei depinde însă și de livrările dozelor speciale pentru copii. Serul va fi furnizat în flacoane diferite, de câte 10 doze fiecare, cu precizarea că o doză pentru copii va fi doar o treime din doza administrată unui adult. În funcţie de data sosirii vaccinului pentru cei mici produs de Pfizer/Biontech, 1,2 milioane de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani ar putea fi imunizaţi în România.

Agenţia Europeană a Medicamentelor se va pronunţa asupra vaccinării cu Pfizer a copiilor de peste 5 ani pe 25 noiembrie. Este de aşteptat că răspunsul să fie unul favorabil. De asemenea, la jumătatea lunii decembrie, Agenţia va lua o decizie şi în privinţa vaccinării copiilor cu serul de la Moderna. Statele Unite, Israel şi, mai nou și Austria  isi vaccineaza deja copiii de această vârstă. Țara noastră a început vaccinarea anti -COVID a adolescenţilor cu vârsta între 12 şi 17 ani încă din vară, însă până în prezent, doar 13,7% dintre aceşti copii au fost imunizaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + = 14