INTERNĂRILE ÎN SPITAL, SUSPENDATE PENTRU 30 DE ZILE

0
310

În următoarele 30 de zile vor fi suspendate internările şi intervenţiile chirurgicale, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă urgenţe şi care pot fi reprogramate. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat  aseară, la Palatul Victoria, că, din cauza infecţiilor cu SARS-CoV-2, în acest moment există o presiune asupra sectorului de urgenţă şi a celui sanitar.

Astfel, a fost emis un ordin pe 30 de zile, care prevede că începând cu data emiterii acestuia, managerii unităţilor sanitare publice cu paturi să dispună măsuri pentru suspendarea internărilor, pentru intervenţii chirurgicale şi pentru alte tratamente medicale care nu sunt urgențe și pot fi reprogramate.

Raed Arafat a subliniat însă că aceste prevederi nu se aplică în cazul urgenţelor, al femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă, care trebuie să se prezinte periodic pentru monitorizare, investigaţii sau tratament. Astfel de proceduri medicale se vor realiza în continuare în unităţile medicale publice.

Totodată, managerii unităţilor publice cu paturi vor distribui personalul care devine disponibil către structurile care tratează pacienţii COVID. Astfel, în contextul creșterii numărului de infectări cu Sars Cov 2 este prevăzută și completarea personalului de la unităţile de primiri urgenţe cu rezidenţi în stagii, în diferite secții. De asemenea, se vor introduce turele de 12 ore la unităţile spitaliceşti cu deficit de personal. Măsura va fi una temporară și va elimina din presiunea la care sunt supuși medicii de gardă.

În ultima săptămână cazurile de infectare cu noul coronavirus s-au dublat, iar îngrijorător este faptul că tendința este de continuă creștere a numărului de îmbolnăviri, cel puțin pentru următoarele două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 42