AVENTURA DE LA TOKYO S-A ÎNCHEIAT

0
392
Sursa foto: Arhivă

Jocurile Olimpice de la Tokyo au luat sfârșit pentru buzoianul Ovidiu Ionescu. Tenismenul a trebuit să se recunoască învins în meciurile susținute în weekend, atât în proba de simplu, cât și la dublu-mixt, acolo unde a reprezentat România alături de Bernadette Szocs (se citește Soci). În a doua partidă susținută la Olimpiadă, cuplul Ionescu – Szocs nu a avut nicio șansă în fața celui mai puternic tandem din tenisul de masă mondial.

Chinezii Xin Xu și Shiwen (se citește Șiven) Liu au dominat clar o partidă care nu a avut istoric, impunându-se cu  un 4 la 0 care nu are nevoie de niciun comentariu. Echipa românească a contat numai în ultimul set, act încheiat cu 12 la 10 în favoarea echipei chineze. Ovidiu Ionescu a pierdut, din păcate, și în proba de simplu masculin, în turul al II-lea, în fața brazilianului Gustavo Tsuboi (se citește Țuboi). Sportivul din țara cafelei s-a impus cu 4 la 1, într-un meci mult mai echilibrat decât o arată scorul.

Singurul set oarecum dezechilibrat a fost cel din debut, acolo unde Tsuboi a câștigat cu 11 la 6. Buzoianul a revenit, egalând la 1, urmând apoi trei seturi extrem de disputate, pierdute de Ovidiu cu 11-13, 9-11, 9-11. Pentru Ovidiu Ionescu, Olimpiada era cel mai important eveniment din agenda anului 2021. Tenismenul născut la Buzău declara încă de acum doi ani că visul său este obținerea unei medalii la Jocurile Olimpice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =