Ministrului Sanatatii i se cere să ia măsuri privind spaţiile unde sunt izolaţi pacienţii în aşteptarea confirmării sau infirmării infectării cu SARS-CoV-2

0
335

In urma unor informații apărute in presa, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și recomandă ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, măsuri privind spațiile unde sunt izolați pacienții în așteptarea confirmării sau infirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel presa a relatat declarațiile unui pacient internat la Spitalul Tractorul din Brașov, privind condițiile grele din aceasta unitate spitaliceasca și izolarea sa într-un salon fără acces la o toaletă.

In recomandarea trimisa, Avocatul Poporului a cerut ministrului Sănătății să ia măsurile legale care se impun pentru identificarea unor soluții care să permită pacienților internați în unități spitalicești ca, în așteptarea confirmării sau infirmării infectării cu SARS-CoV-2, să fie izolați în camere cu grup sanitar propriu.

’’Orice pacient ar trebui sa aibă dreptul la condiții decente de spitalizare, sa aibă acces la toalete curate , in condiții decente’’ se precizează in Recomandarea Avocatului Poporului.

Ministrului Sănătății i se recomandă totodată să identifice spații corespunzătoare prevederilor legale care precizează ca, în așteptarea confirmării sau infirmării infectării cu SARS-CoV-2, izolarea pacienților se face în zone-tampon ale unității sanitare unde s-a ridicat suspiciunea de COVID-19 și au fost recoltate probele biologice (spital, secție de spital) sau în spații special desemnate ori locații alternative atașate unităților sanitare, desemnate la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =