ARMATA, IMPLICATĂ ÎN VACCINAREA ANTI-COVID

0
399

Armata se va implica în campania de vaccinare împotriva COVID-19, alături de toate structurile statului. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru spune ca imunizarea anti-COVID implică provocări nemaiîntâlnite. E nevoie de condiţii cu totul speciale, mai ales că unele vaccinuri trebuie păstrate la minus 80 de grade. Vaccinarea întregii populații ar putea începe cel mai devreme în primăvara anului viitor.

Din cele peste 200 de vaccinuri aflate în lucru în lume, trei sunt în teste avansate pe oameni, iar unul ar putea primi autorizaţie de punere pe piaţă spre sfârşitul anului.

Autorităţile lucrează la o strategie pentru vaccinarea anti-COVID, cu un traseu clar, de la primirea vaccinului până la centrele de vaccinare, cu medici care să fie bine instruiţi.

În prima fază, România va primi 10 milioane de doze. Primii vor fi vaccinaţi cei din sistemul medical. Vaccinul este speranţa pentru stoparea pandemiei, dar, între timp, cele mai sigure sunt metodele simple de protecţie: masca, igiena mâinilor şi distanţa fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 + = 87