CÂTE AUTOBUZE ELECTRICE VOR AJUNGE LA BUZĂU, ÎN PERIOADA URMĂTOARE?

0
466

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat finalizarea procedurii de atribuire a achiziției publice (fără contestații) pentru 51 autobuze electrice de circa 12m, destinate transportului public urban de călători în relief de șes. Procedura a fost împărțită municipiilor Buzău, Alba Iulia, Constanța și Ploiești, în 4 loturi, fiindu-le repartizate autobuze electrice, stații de încărcare rapidă și stații de încărcare lentă.

Astfel, Buzăul va primi 9 autobuze electrice de aproximativ 12 m destinate transportului public urban de călători în relief de șes. De asemenea, orașul va mai beneficia de 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă. Oferta declarată câștigătoare a fost de 24.893.100,50 lei fără TVA.

Finanțarea proiectului este asigurată de MLPDA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =