DEMERSURI CU CÂNTEC PENTRU REDESCHIDEREA SPITALULUI MUNICIPAL DIN RÂMNICU SĂRAT

0
1833

Autoritățile din Râmnicu Sărat continuă demersurile pentru redeschiderea Spitalului Municipal. Primarul Sorin Cîrjan a cerut, ieri, conducerii Spitalului din Râmnicu Sărat o analiză a condițiilor în care unitatea medicală poate fi redeschisă. De asemenea, edilul a trimis o nouă petiție Primului-ministru și Ministrului Sănătății, în care solicită redeschiderea spitalului. Cîrjan afirmă că acestui demers s-au alăturat și primarii localităților din zona Râmnicului, la rândul lor afectate de lipsa serviciilor medicale. Primarul a purtat discuții și cu membrii Comitetului de Criză din spital în vederea redeschiderii unității. Edilul susține că propunerea sa de a redeschide spitalul este și dorința conducerii și a medicilor, iar această măsură pare să fie cea mai bună la acest moment. Cîrjan afirmă că mutarea și deschiderea Ambutoriului de specialitate în altă parte nu este o variantă realistă.

Declarația primarului privind redeschiderea Spitalului Muncipal crează însă confuzie printre cetățeni, în condițiile în care săptămâna trecută, autoritățile medicale din Râmnicu Sărat afirmau că nu este posibilă deschiderea Policlinicii sau a unui punct în care să se acorde servicii medicale de urgență. La acel moment se invocă lipsa medicilor și că ar exista riscuri foarte mari atât pentru pacienții care necesită consulații și îngrijiri medicale, cât și pentru personalul medical, deoarece aceleași cadre sanitare ar trata și pacienții pentru COVID-19. Deși numărul medicilor cu siguranță nu s-a schimbat între timp, primarul spune, acum, că există o diferență între deschiderea Policlinicii și deschiderea Spitalului.

Președintele PNL Râmnicu Sărat, Viorel Holban, crede ca inconsecvența și declarațiile contradictorii ale autorităților locale tradează o mișcare electorală a primarului Sorin Cîrjan. Săptămâna trecută, Viorel Holban împreună cu deputatul Cristinel Romanescu, președintele P.N.L. Buzău, au solicitat Direcției de Sănătate Publică Buzău, fie deschiderea la Râmnicu Sărat a unui serviciu medical de urgență, în cadrul Spitalului Municipal, la Secția de TBC de pe strada Păcii, fie redeschiderea Policlinicii. Holban afirmă că Spitalul Municipal nu a răspuns deocamdată adresei pe care DSP Buzău a trimis-o unității medicale.

De asemenea, Viorel Holban amintește faptul că săptămâna trecută, autoritățile medicale din Râmnicu Sărat susțineau că nu se poate redeschide Policlinica pentru a se asigura servicii medicale de specialitate și de urgență. Liberalul se întreba cum e posibil ca acum să se poată redeschide Spitalul Municipal. Liderul PNL Râmnicu Sărat consideră că autoritățile locale așteaptă, de fapt, o decizie oficială de redeschidere a tuturor spitalelor, la nivel național. Cetățenii din Râmnicu Sărat au solicitat deschiderea unui punct în care să se asigure servicii medicale de urgență și de specialitate, încă de la momentul transformarii Spitalului Municipal în unitate tampon pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + = 21