CU OCHII PE COMUNA RÂMNICELU

0
761

Autoritățile din Râmnicu Sărat sunt în alertă după confirmarea unui caz de îmbolnăvire cu COVID 19 în comuna Râmnicelu. Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât în localitatea de lângă Râmnicu Sărat există mai multe persoane contacți ai pacientului depistat cu coronavirus. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Râmnicu Sărat a transmis, ieri, o adresă Prefecturii Buzău prin care cere măsuri urgente pentru izolarea comunei Râmnicelu dacă se constată, în urma unei anchete epidemiologice, că în zonă există un focar de COVID-19.

Autoritățile din Râmnicu Sărat consideră că anumite măsuri de precauție trebuie luate din timp pentru a se preîntâmpina o eventuală răspândire a coronavirusului în cazul izbucnirii unui focar de COVID în zona Ramnicelu. Reprezentanții Primăriei susțin că nu pot îngrădi accesul locuitorilor comunei Râmnicelu în municipiul Râmnicu Sărat pentru aprovizionare, atât timp cât aceștia respectă Ordonanțele Militare.

Deocamdată, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Râmnicu Sărat nu a primit niciun răspuns din partea Prefecturii Buzău. Administrația locală așteaptă totuși o reacție din partea autorităților buzoiene în cazul în care se va confirma că există un focar de CVID-19 în zona Râmnicelu. În municipiul Râmnicu Sărat s-au luat, încă de ieri, măsuri pentru limitarea unor potentiale pericole privind transmiterea intracomunitară. În zona Pieței Centrale a fost limitat accesul comercianților care vin din comuna vecină, iar autoritățile verifică dacă operatorii de transport de persoane care tranzitează comuna Râmnicelu respectă măsurile impuse de Ordonanțele Militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 54 = 58