AMENINȚARE DE CORONAVIRUS LA GUVERN

0
597

Ludovic Orban, premierul în exercițiu, a anunțat că intra în izolare la Vila Lac 1 după ce un senator liberal a fost confirmat cu coronavirus. De asemenea, toată conducerea PNL intră în izolare, pentru că senatorul Vergil Chițac fusese luni la ședința Biroului Politic Permanent. Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că nu mai ține astăzi consultările pentru desemnarea unui nou premier față în față, ci prin teleconferință.

Și liderul PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu va trebui să stea în izolare la domiciliu, la Buzău, în perioada următoare. Aceasta după ce senatorul PNL de Constanța, Vergil Chițac, dar și soția, fiul și asistentul său personal au fost depistați în această dimineață pozitivi cu coronavirus. Măsura izolării lui Cristinel Romanescu se impune în condițiile în care luni, Vergil Chițac a participat la Biroul Permanent Național al PNL, unde este membru și deputatul buzoian.

În România, cazurile s-au înmulțit și au ajuns la 70.  Doi dintre pacienti sunt la terapie intensivă și starea lor de sănătate este gravă. Cele mai multe cazuri sunt în București – 25, urmat de Hunedoara – 10 cazuri, Timiș – 5, Constanța – 5, Dolj – 2, Mureș 2, Gorj – 2, Cluj 2, Iași – 2, Covasna – 2, Olt – 2. Județele Buzău, Caraș Severin, Galați, Maramureș, Satu Mare, Suceava, Neamț, Vrancea și Ilfov au fiecare câte un caz. Până acum, 6 persoane au fost declarate vindecate, în țara noastră.

Președintele Pro România, Victor Ponta, propune ca în ședința de mâine a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului o măsură absolut necesară: toți cei 464 de parlamentari care vor să fie prezenți la ședința de plen pentru învestirea Guvernului trebuie testați medical privind Coronavirusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 10