CE MĂSURI SPECIALE AU MAI FOST LUATE LA RÂMNICU SĂRAT?

0
873

În vederea prevenirii cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, autoritățile râmnicene au luat noi măsuri, în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență. Astfel, s-a dispus suspendarea activității atât la creșele de copii și la Centrul Piticii, dar și la Clubul Sportiv Municipal si Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu”, locații frecventate de copii. De asemenea, Comitetul pentru Situații de Urgență a dispus suspendarea activității de relații cu publicul în instituțiile publice locale până pe 22 martie. Reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat spun că în acest mod vor proteja personalul instituțiilor publice, dar vor preîntâmpina și răspândirea coronavirusului.

La rândul său, Viorel Holban, președintele interimar al PNL Râmnicu Sărat, a transmis Consiliului Local Municipal o solicitare în vederea gestionării situației referitoare la epidemia de coronavirus. Liderul liberal a solicitat convocarea unei ședințe de îndată, în care să fie aprobată, prin hotărâre de Consiliu Local, alocarea unei sume de minim 200.000 de lei către Spitalul Municipal, pentru achiziția de medicamente și material sanitar, în vederea prevenirii și combaterii eventualelor efecte ale pătrunderii și răspândirii epidemiei de coronavirus în Râmnicu Sărat.

Primarul Sorin Cîrjan consideră însă că alocarea unei astfel de sume nu este necesară, Spitalul fiind dotat cu medicamentele și materiale necesare. Viorel Holban precizează că banii alocați Spitalului Municipal nu vor fi totuși o cheltuială inutilă, deoarece stocul de medicamente și material achiziționat este necesar unității medicale în orice situație. Autoritățile din Râmnicu Sărat fac apel la calm, la respectarea măsurilor de igienă care se impun și la evitarea aglomerației. De asemenea, locuitorii care prezintă simptome de îmbolnăvire sunt sfătuiți să se prezinte la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 4 = 6