ESTE BĂTUT ÎN CUIE! FINALA „EUROVISION ROMÂNIA” 2020 VA AVEA LOC LA BUZĂU

0
975

Reprezentanții Primăriei Buzău, prin Centrul Cultural Alexandru Marghiloman și conducerea Televiziunii Române au semnat astăzi contractul de colaborare pentru organizarea la Buzău a etapei finale pentru selectarea piesei ce va reprezenta România la concursul Eurovision de la Rotterdam. La evenimentul organizat la sediul Primăriei Buzău au participat Doina Gradea, Președinte-Director General TVR şi Constantin Toma, Primar al Municipiului Buzău, Elena Isbăşoiu, director al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” și Liana Stanciu, Șef al Delegației României la ESC2020.

TVR continuă astfel să aducă spectacolul Eurovision în mijlocul publicului din toată ţara. Anul acesta, Buzăul va fi gazda unui show  în premieră pentru Selecţia Naţională Eurovision, după ce, la ediţiile trecute, TVR a organizat semifinale şi finale naţionale în oraşe precum Bucureşti, Baia Mare, Craiova, Arad, Iaşi, Focşani, Timişoara, Turda şi Sighişoara.

Este o mare bucurie pentru noi să fim din nou în mijlocul telespectatorilor din ţară. Sperăm ca spectacolul pe care televiziunea publică şi partenerii săi îl vor aduce pe scena din Buzău să fie debutul unui rezultat cât mai bun pentru România la ediţia din acest an a concursului Eurovision. (…) Îi mulțumesc domnului Primar Contantin Toma şi autorităților locale buzoiene pentru deschiderea și sprijinul consistent oferit în organizarea acestui eveniment”, a declarat Doina Gradea, Președinte-Director General TVR.

Potrivit contractului semnat de directorul general al TVR, Doina Gradea, și directorul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, Elena Isbășoiu, municipalitatea va sprijini organizarea galei de la Buzău cu suma de 200.000 de euro.

„Primăria municipiului Buzău doreşte să mulţumească Televiziunii Române pentru alegerea Municipiului Buzău ca gazdă a finalei Selecţiei Naţionale a “Eurovision Song Contest 2020”, ca o recunoaştere a progresului remarcabil al oraşului din ultimii ani în organizarea unor evenimente culturale de anvergură, Dorim să mulţumim pe această cale locuitorilor oraşului Buzău pentru sprijinul extraordinar pe care îl acordă organizării finalei Eurovision din acest an. Pentru noi, organizarea unui asemenea spectacol de înalt nivel oferă nu doar oportunitatea de a ne promova oraşul în ţară şi în lume, ocazia de a face cunoscut ataşamentul nostru la valorile europene ci şi prilejul de a ne sprijini concret naţiunea în a se afirma într-o competiţie de cea mai largă audienţă la nivel continenta.”, a precizat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Spectacolul se va desfășura pe data de 1 martie, de la ora 21.15, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” unde vor avea acces, pe bază de invitații, aproximativ 1500 de persoane. Potrivit organizatorilor, show-ul va dura aproximativ 3 ore timp în care Roxen, concurenta de 20 de ani din Cluj care a fost deja desemnată să reprezinte România, va prezenta publicului buzoian, dar și celui din întreaga țară cinci melodii care vor fi desemnate să intre în finală până pe data de 21 februarie.

Pe lângă cele cinci melodii pe care Roxen urmează să le pregătească până pe 1 martie, pe scena de la Buzău va mai urca și buzoianca Dora Gaitanovici pentru a susține un recital, dar vor mai fi și alte surprize. Proiectul prin care municipalitatea a alocat 200 de mii de euro pentru organizarea evenimentului a fost adoptat la limită în ședința de ieri a Consiliului Local și a stârnit critici dure din partea unor consilieri.

Totodată, și în mediul on-line, numeroși buzoieni și-au exprimat părerea că evenimentul este prea costisitor și că, în an electoral, are menirea de a face mai degraba publicitate conducerii Primăriei Buzău, și nu orașului, asa cum se menționeaza în enunțul proiectului inițiat de municipalitate.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări. Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”. În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =