TUR AL EUROPEI CU DACIA 1300

0
1193

Anul trecut, o bătrână Dacia 1300 recondiționată, a rezistat cu brio unui tur al Europei. Bijuteria pe patru roți îi aparține buzoianului Gheorghiță Alexe, restaurator de mașini, unul dintre numeroșii tineri care și-au făcut o pasiune pentru mașinile cu care se deplasau părinții sau bunicii lor. Autovehiculul a stârnit curiozitatea multor străini, însă cu toții credeau că este vorba despre un Renault 12, modelul care a stat la baza celei mai îndrăgite mașini românești.

Clubul colecționarilor de autoturisme Dacia 1300 se mărește de la an la an și primește nu numai nostalgici ai acelei perioade, ci și colecționari care nici nu erau născuți atunci când mașinile ieșeau pe poarta fabricii. Unul dintre tinerii colecționari, buzoianul Gheorghiță Alexe, are 13 Dacii vechi de peste 40 de ani. Cel mai mult ține la „Regina”, un autovehicul ieșit de pe poarta fabricii de la Mioveni acum 47 de ani. Recondiționat, automobilul arată exact ca atunci.

Deși i-a trecut vremea, „Regina”, bătrâna Dacie 1300, continuă să atragă priviri, nu numai în România. În 2018, mașina a străbătut Europa, unul dintre orașele vizitate fiind chiar „orașul luminilor”, Paris.

Modelul Dacia 1300 a intrat în producție în 1969, având la bază modelul Renault 12. La acea vreme, autovehiculul avea un aspect modern. De altfel, acest model de Renault era văzut frecvent în filmele celebre ale anilor 70, cu vedete precum Alain Delon, Jean Gabin sau Lino Ventura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 85