ROMÂNII, TURIȘTI DE PAȘTE

0
780

Românii au ales să-şi petreacă vacanţa de Paşte şi de 1 Mai în Bucovina, Maramureş şi staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi pe litoralul românesc şi în Delta Dunării, însă nu au fost ocolite nici destinaţiile de pe litoralul bulgăresc sau cele din Grecia, Turcia şi Egipt. Tarifele pachetelor de vacanţă, în funcţie de destinaţie, număr de zile şi grad de confort, au fost pentru toate buzunarele: de la 182 de lei pentru un pachet de trei nopţi de cazare, fără mic dejun, la un hotel de 3 stele din Neptun la 8.000 de euro pentru o vacanţă sofisticată de opt nopţi, în Thailanda.

Românii care nu rămân acasă în minivacantă de Paște și 1 mai au ales destinații turistice din țară, dar și din străinătate. În top se află Bucovina, Maramureș, Valea Prahovei, dar și Delta Dunării și litoralul. Se  estimează că numai pe Litoralul românesc sunt aşteptaţi peste 40.000 turişti. Deși nu toate stațiunile sunt pregătite pentru deschidere, Mamaia,Vama Veche și Năvodari îi atrag pe turiști cu locații de cazare și evenimente pentru toate bugetele și preferințele.

Pentru Delta Dunării gradul de ocupare pentru vacanța de Paște ajunge undeva la 70 %, iar de 1 mai atinge deja 100%.

Românii care s-au îndreptat către stațiunile montane de pe Valea Prahovei, au ales Sinaia, Buşteni şi Azuga . Iubitorii sporturilor de iarnă pot schia la Sinaia, la peste 2.000 de metri, unde sunt încă practicabile pârțiile  Valea Dorului și  Valea Soarelui.

În ceea ce privește banii pe care i-au scos din buzunare, pentru un sejur de 4 nopţi la un Hotel de 4 stele, clienţii au plătit aproximativ 2.500 de lei pentru camera dublă, cu mic dejun şi cină festivă în noaptea Învierii, în preţ fiind inclus şi accesul la zona spa. Pentru un sejur de 3 nopţi la 3 stele, turiştii au plătit aproximativ 600 de lei.

Pentru că românii preferă și destinațiile turistice din afara țării, ei și-au luat și în acest an  pachete pentru sărbătorile pascale. În top se află litoralul bulgăresc, cu stațiunile Sunny Beach,Nisipurile de aur și Albena. Aici preţurile pornesc de la 35 de euro/persoană/noapte la un hotel de 4 stele în regim all inclusive.

Nu au fost ocolite nici  destinaţiile mai îndepărtate şi mai însorite, precum Hurghada (Egipt), Antalya (Turcia), Grecia și chiar Thailanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =