„TAXA PE PARAGINĂ”

0
1022

Proprietarii de clădiri degradate din municipiul Buzău vor plăti un impozit cu 500% mai mare, prin aplicarea unei „taxe pe paragină”. Impozitul va fi aplicat însă doar dacă proprietarii nu vor trecere la reabilitarea sau, după caz, curățarea imobilului pe care îl dețin. Clădirile în paragină aflate în proprietatea Primăriei Buzău, deloc puține, nu vor fi însă supra-impozitate.

Mii de buzoieni vor fi nevoiți să scoată bani pentru o nouă taxă. Este vorba despre taxa pe paragină, ce va fi introdusă în muncipiul Buzău de la 1 februarie 2019. Practic, este vorba despre majorarea impozitului pe terenuri și clădiri lăsate în paragină cu 500 la sută. Reprezentanții Primăriei Buzău susţin că prin reabilitarea clădirilor se dorește „schimbarea la faţă” a orașului. Nu toți consilierii locali sunt însă de acord cu suprataxarea propusă de municipalitate.

Conform proiectului de hotărâre aprobat în ședința Consiliului Municipal Buzău de astăzi, după identificarea şi evaluarea clădirii sau terenului neîngrijit, proprietarul va primi o somație. El va avea la dispoziție un an pentru a începe consolidarea clădirii sau curățarea terenului aflat în proprietate.

Clădirile în paragină aflate în proprietatea Primăriei, cum sunt cele din centrul orașului, de pe strada Cuza Vodă, dar și în alte zone ale orașului, nu vor fi însă supra-impozitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 31 = 33