RESTRICȚII DE ACCES PENTRU VIZITATORI

0
1672

Chiar dacă nu a fost declarată epidemie de gripă, numărul tot mai mare de afecțiuni respiratorii, inclusiv gripa a făcut că mai multe spitale să își închidă ușile pentru vizitatori, mai ales în compartimentele unde riscul de îmbolnăvire este mare.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani a interzis, încă de marţi, accesul vizitatorilor în secţia de Neonatologie şi a restricţionat accesul în secțiile de Hematologie și Oncologie, respectiv limitarea la maxim două persoane, timp de vizită 10-15 minute pentru pacienţii nedeplasabili. Aceştia vor fi echipaţi corespunzător, în special cu mască, ce trebuie să acopere atât gură, cât şi nasul. Pentru pacienţii deplasabili, vizitele se vor face în sălile de aşteptare anexate fiecărei secţii.

Tot pentru a limita pericolul de îmbolnăvire, spitalul a luat măsura vaccinării antigripale a personalului medical care nu a fost imunizat până în prezent.
Și la spitalul județean din Botoșani,  conducerea  a impus restricţii de acces pentru vizitatori, pe fondul creşterii numărului de cazuri de gripă şi de infecţii respiratorii.
Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, vizitatorii pot avea acces în spital doar trei ore pe zi, în intervalul 15.00 – 20.00, în condiţiile în care, până acum, programul de vizită era de cinci ore.
În ultima săptămâna, peste 850 de persoane din judeţul Botoşani au fost înregistrate cu infecţii virale ale căilor respiratorii virale și au fost confirmate trei cazuri de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 + = 34