NORMĂ DE HRANĂ DIN FEBRUARIE

0
957

Vești bune pentru bugetarii din județul Buzău. Din februarie, angajații Consiliului Județean, dar și cei din institutiile subordonate vor primi în plus la salariu o normă de hrana în valoare de aproape 347 de lei pe lună. De acest spor nu vor beneficia salariații de la Domenii Prest SRL, firmă subordonată  Consiliului Județean Buzău. În prezent, aceștia primesc bonuri de masă.

Potrivit unei ordonanțe a Guvernului, emisă în ultimele zile ale anului trecut, salariații de la stat vor o primi normă de hrană, în limita a doua salarii minime pe economie, pe an, în funcție de numarul de zile lucrate. Primii bani în plus la salarii vor intra în buzunarele bugetarilor din luna februarie.

În județul Buzău există însă și mici excepții. Nu vor primi normă de hrană angajații societății „Domenii Prest SRL”, firmă subordonată Consiliului Județean. În prezent, toți salariații societății primesc bonuri de masă. Înființată inițial pentru a construi drumuri și căi ferate,, SC „Domenii Prest Serv” SRL, aflată in subordinea Consiliului Județean Buzău, și-a schimbat domeniul de activitate, in urma cu cativa ani, ocupându-se de colectarea și tratarea deșeurilor nepericuloase.

Norma de hrana înlocuiește tichetele de masa, care nu erau obligatorii, dar multe instituții le acordau. Prin Legea salarizarii s-a stabilit ca toți bugetarii să primeasca norma de hrana din decembrie 2018. O ordonanță a Guvernului adoptată la sfârșitul anului trecut a amânat acordarea acestui drept cu o lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 84 = 94