Otilia Carraro ne dezvăluie totul despre epilarea definitivă cu NosVello, brandul de top în lume în terapii cu IPL

0
1216

Otilia Carraro ne dezvăluie totul despre epilarea definitivă cu NosVello, brandul de top în lume în terapii cu IPL:“Ne place să spunem ca frumusețea se îngrijește!”

Cu toți am auzit despre miturile epilării definitive cu IPL sau fotoepilarea. Cum se elimină exact părul nedorit cu ajutorul luminii prin deteriorarea în mod selectiv a foliculilor de păr, fără a dăuna țesuturile adiacente vom detalia în interviul realizat alături de specialistul Otilia Carraro, unul dintre managerii brandului de top adus la Buzău.

Silvia BUNICĂ: Ce înseamnă pe scurt epilare definitive, de ce este încă un mit și ce se întâmplă mai exact atunci când aparatul cu lumina roșie lucrează pe firul nostru de păr?

Otilia CARRARO: Epilarea definitivă cu aparatul nostru elimină părul moare şi acesta cade la un interval de 15 zile de la tratament. Încă de la prima ședință circa 30% din firele de păr vor dispărea. Procesul este simplu, melanina absoarbe lumina şi o conduce către foliculul de păr, unde este transformată în căldura, distrugând celulele germinale, care hrănesc părul.

 

S.B.: Pe ce zone ale corpului se poate realiza la centrul dumneavoastră?

O.C.: Epilarea definitivă se poate realiza pe oricare zone ale corpului cu pilozitate nedorită, cu excepția zonei ochilor, a urechilor și a scalpului.

 

S.B.: De câte ședințe avem nevoie pentru a obține rezultatele dorite și de ce alți factori mai sunt influențate rezultatele?

O.C: Un tratament complet implica efectuarea a 8-12 sedințe, programate primele 4 lunar și următoarele la 6-8 săptămâni, în funcție de ritmul de creștere a firelor de par. Eficiența și durata tratamentului diferă de la persoană la persoană și depind de culoarea pielii și a părului fiecarui client (de fototip), dar și de zona tratată de vârstă, de statusul hormonal și de sexul clientului (bărbații au nevoie de mai multe ședințe de fotoepilare). Cele mai bune rezultate le obțin persoanele cu pielea albă și părul negru și gros, însă epilarea definitivă este eficientă și în cazul celorlalte fototipuri. Majoritatea româncelor se încadrează în fototipul ideal pentru epilare definitivă, de aceea acest tratament a devenit popular.

S.B: Părul de pe corp dispare pentru totdeauna?

  1. C.: Foliculii distruși dispar pentru totdeauna, însă organismul uman este viu și poate da naștere altor noi foliculi pe parcursul vieții. Din acest motiv, se recomandă ședinte anuale de întreținere a rezultatului tratamentului. La sfârșitul tratamentului părul va fi eliminat în proporție de 90%. Firele de păr rămase vor fi rare, subțiri, decolorate și fine, aproape insesizabile.

S.B.: Ce facem cu mitul durerii? Este într-adevăr dureroasa epilarea definitivă?

O.C: Protocolul de lucru patentat de centrele Nomasvello asigură o epilare definitivă fără durere și fără disconfort. Zona tratată este amorțită cu benzi reci de gheața în cazul pielii nebronzate, respectiv cu un gel conductor, în cazul pielii bronzate. Ulterior, se stabilește intensitatea flash-urilor luminoase în funcție de gradul de suportabilitate al fiecarui client- tratamentul va fi eficient, va arde părul nedorit, fără a implica durere pentru client. Acesta va resimți doar o căldură la nivelul zonei tratate și cel mult o senzație similară cu ciupitură de elastic. Există totuși  niște reguli pe care trebuie să le urmeze fiecare femeie, care vrea să se epileze prin expunerea la lumina pulsată:

  • Nu se vor consuma medicamente, mai ales antibiotice, care îi pot face fotosensibili
  • Nu se vor expune la soare cu minimum 3 zile înainte de ședință
  • Nu își vor smulge părul cu cel putin 3 săptămâni înainte de programare; pentru eliminarea firelor de păr se vor folosi doar lama de ras sau crema depilatoare
  • Ulterior fiecarei ședințe efectuate se vor evita pentru 48 h dușurile fierbinți, mersul la sala și expunerea la soare pentru circa 3 zile.

 

S.B:: Și pe final, există sigur și anumite contraindicații? În  ce situații nu putem apela la aceasta procedură?

O.C.: Aici vorbim de sănătate! Tratamentul de epilare definitivă se poate realiza doar pe pielea sănătoasă, de aceea nu este indicat persoanelor care suferă de boli de piele sau de alergii la soare. Acest tratament nu se efectuează îtimpul sarcinii și al alăptării și nici în zonele cu tatuaje. Invităm buzoienii să se convingă de eficiența epilării definitive la noi la sediu, într-unul dintre mall-urile din Buzău, printr-o testare gratuită a tratamentului cu IPL, oferită tuturor persoanelor interesate. Ne place sa spunem ca frumusetea se îngrijește, iar clienții noștri nu economisesc doar bani, dar și timp prețios, având în vedere ritmul alert în care ne desfășurăm activitățile zilnice. În plus, primesc atât sanatate, cât și frumusețe, obținând o piele perfectă, care este cartea de vizita a fiecarei persoane și trebuie ingrijită corespunzător!

Interviu realizat de SILVIA BUNICĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 + = 25