Creșterea valorii stimulentului de inserție determină tot mai mulți părinți să se întoarcă mai devreme la muncă

0
1004

La Rîmnicu Sărat, în 2017, aproximativ 80 de părinți aflați în concediu de creștere a copilului au depus cereri pentru acordarea acestui ajutor. În cazul părinților care obțin venituri cu minimum 60 de zile înainte ca cel mic sa implineasca 2 ani acordarea stimulentului se prelungește până când copilul face trei ani.

Persoanele aflate în concediul pentru creșterea copilului, care aleg să revină la serviciu mai repede decât ar trebui, pot cere acordarea stimulentului de inserție. Valoarea acestuia a crescut anul trecut de la 500 de lei la 650 de lei, iar perioada de acordare s-a prelungit până când copilul împlinește 3 ani. Așa se face că în 2017, zeci de părinți, printre care și bărbați, s-au întors la muncă mai devreme pentru a primi ajutorul de la stat.

Și în 2018, reprezentanții Serviciului de Asistență Socială Rm. Sărat se așteaptă să primească lunar cereri pentru acordarea stimulentului de inserție, din partea celor aflați în concediu de creștere a copilului.

Stimulentul de inserție se acordă pentru fiecare dintre primele trei nașteri sau, după caz, pentru primele trei adopții.

Mihaela Ştefan

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 79 = 87