PARTIDELE CARE DEȚIN PUTEREA DE DECIZIE, ÎN CONSILIILE JUDEȚENE DIN SUD-ESTUL ȚĂRII

0
1878

Autor: Newss.ro

          În urma alegerilor locale din 5 iunie, deşi, PNL este puternic dezavantajat de acest sistem. Liberalii formează majorităţi în doar 8 judeţe, la nivel de țară. În zona de sud-est a României, PNL are majoritatea doar în Călărași, după ce a câştigat 16 din cele 31 de mandate în Consiliul Județean. În restul județelor, cu unele excepții, în care s-a creat o alianță cu ALDE, PSD deține majoritatea. Datele au fost furnizate de Biroul Electoral Central şi Birourile Electorale Judeţene. În unele locuri sunt doar rezultate parţiale. Componența finală a majorităţilor din consiliile judeţene poate să fie puţin diferită, în funcţie de redistribuirea procentelor şi de înţelegerile de ultim moment, între partide.

        În Brăila – PSD deține majoritatea. Asta deși, atât social-democrații cât și liberalii au fost singurii care au trecut pragul la Consiliul Judeţean.

      La Buzău – PSD face legea în condițiile în care și-a adjudecat 20 de mandate de consilieri județeni. Totuși, în CJ Buzău au mai intrat  ALDE şi PSRo.

       În Călărași – PNL are o majoritate confortabilă, în condițiile în care are 16 consilieri judeţeni, din cei 31. Prin urmare, liberalilor li se oferă posibilitatea ocupării funcţiilor de preşedinte şi doi vicepreşedinţi în Consiliul Judeţean Călăraşi.

          ConstanțaPSD şi ALDE formează majoritatea, cu toate că PNL a fost pe primul loc.

          La Galaţi – PSD are nevoie de ALDE pentru a crea majoritatea în Consiliul Județean.

       În Ialomiţa, PSD deține majoritatea însă, ca urmare a înțelegerii la nivel național, foarte probabil, va forma o alianţă cu ALDE.

         Deşi PNL a obţinut cele mai multe voturi, în Ilfov, pentru crearea unei majorități PSD şi ALDE ar putea fi susţinute de PMP.

          În Prahova, avem parte de o situație puțin diferită față de celelalte județe. Mai exact, PNL s-a aliat cu PMP, iar PSD are nevoie de ALDE pentru o majoritate la limită, împotriva celorlalte partide.

          PSD deține majoritatea în Vrancea, însă cum ALDE a trecut pragul s-ar putea crea o alianță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 70