ALEGERI LINIȘTITE LA BUZĂU

0
1964

Autor: Tatiana Botiță

   În ziua alegerilor, poliţiştii buzoieni au fost în alertă şi au avut grijă ca legea să fie respectată. Cu toate acestea, oamenii legii au primit 19 sesizări privind infracţiuni ce vizează „coruperea alegătorului”. Cele mai multe dintre acestea se referă la transportul alegatorilor și la îndrumarea lor cu cine să voteze. Astfel de nereguli au fost observate de către liderii partidelor politice din judeţ şi sesizate imediat Poliţiei.

    Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Buzău,  pe toată perioada electorală, însemnând, atât campania electorală, cât și ziua alegerilor, numărul de sesizări a scăzut cu 43% față de situația înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012. De asemenea, infracțiunile sesizate au fost cu 51% mai puține, iar cel al contravențiilor cu 53%.

      Poliţiştii au aplicat 6 amenzi contraventionale, privind continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia ori fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot. Spre exemplu, chiar în ziua alegerilor, un tânîr 26 de ani din comuna buzoiană Vadu Pașii a fost surprins  în timp ce fotografia buletinele de vot. Pentru fapta sa, el s-a ales cu o amendă de 600 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 21