TREI DOCTORIȚE DIN BRĂILA CARE AU PRIMIT ȘPAGĂ PENTRU PENSII DE BOALĂ TRIMISE ÎN JUDECATĂ DE DNA GALAȚI

0
1263

Autor: Newss.ro

        Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a Anei Boală – şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, a medicilor Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ pentru luare de mită în formă continuată.

          În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că ,,în perioada aprilie – iunie 2015, șefa Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, inculpata Boală Ana, medic specialist de medicina muncii, având ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar și al altor persoane, a acordat grade de handicap, în schimbul unor sume de bani, persoanelor care nu se încadrau în diagnosticele necesare, astfel încât acestea să poată să obțină pensii de handicap. Concret, în perioada 27 aprilie – 16 iunie 2015, inculpata Boală Ana a primit de la un număr de 69 de pacienți pe care i-a consultat în vederea evaluării capacității de muncă, diferite sume de bani cuprinse între 50 şi 500 lei totalizând 3.885 lei, produse alimentare și nealimentare.

          Banii și produsele au fost primite în scopul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică și pentru analizarea documentelor medicale ale pacienților, în vederea stabilirii gradului de invaliditate, astfel încât aceștia să beneficieze de pensie de invaliditate ori pentru revizuire medicală sau pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile. În aceeași perioadă și în același scop, inculpata Țone Rodica a primit de la un număr de 68 de pacienți pe care i-a consultat în vederea evaluării capacității de muncă, diferite sume de bani cuprinse între 10 lei şi 100 euro totalizând 4.810 lei și 100 euro, produse alimentare și nealimentare.

          La data de 16 iunie 2015, inculpata Andreicuț Cristinel a primit suma totală de 1.250 lei de la 8 pacienți examinați în ziua menționată (între 50 și 200 de lei de pacient), în scopul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică și pentru analizarea documentelor medicale, în vederea obținerii pensiei de invaliditate ori în scopul revizuirii medicale.

        La data de 16 iunie 2015, inculpata Boală Ana a primit suma de 500 lei de la un pacient, iar inculpata Andreicuț Cristinel a primit suma totală de 1.250 lei de la cei opt pacienți consultați, în scopul anterior menționat, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. De menționat este faptul că sumele de bani respective au fost remise celor trei inculpate fie direct fie introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale.

        În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani în valută și monedă națională identificate cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, dar și cu ocazia perchezițiilor domiciliare, după cum urmează:

-sumele de 215.700 lei și 400 euro, ridicate de la inculpata Boală Ana,

-sumele de 33.172 lei, 880 USD, 350 lire sterline și 9.400 euro ridicate de la inculpata Țone Rodica,

-sumele de 57.850 lei, 300 euro și 200 dolari USD ridicate de la inculpata Andreicuț Cristinel.

          De asemenea, a mai fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui număr de 228 piese din aur, cu greutatea totală de 1,125 kg, ce aparțin inculpatei Țone Rodica. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză” se arată în comunicatul DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =