VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ RĂMÂNE ACEEAȘI PÂNĂ ANUL VIITOR!

0
603

Vești proaste pentru salariații care primesc tichete de masă! Valoarea acestora  rămâne aceeași, după ce ministerul de Finanțe și ministerul Muncii au decis ca aceasta să nu fie majorată, cel puțin până în luna martie a anului viitor.  În prezent , un tichet de masă este de 15,18 lei, însă angajatorul poate acorda tichete cu o valoare individuală mai mică decât suma maximală stabilită semestrial.

Ministerul Muncii a lansat în luna august a acestui an, în dezbatere publică, un proiect de Ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului, care prevedea că valoarea maximală a tichetelor de masă să rămână neschimbată până în martie 2020.

Ieri, proiectul a fost adoptat de ministerul Muncii si publicat in Monitorul Oficial, ceea ce inseamna ca deocamdata, angajatii vor primi tichete de masa, la aceeasi valoare ca si pana acum, de 15,18 lei. Ultima majorare a valorii maximale a tichetelor de masă a fost făcută la începutul anului 2018, când a fost majorată de la 15,09 lei la 15,18 lei. Modificari nu vor exista cel putin pana in luna martie  2020.

Angajatorii pot acorda tichete cu o valoare individuala mai mica decat suma maximala stabilita semestrial de catre Ministerul Muncii.

Un salariat din Romania poate primi lunar, un numar de tichete de masa, echivalent cu numarul de zile lucratoare din acea luna, la o valoare pe care o stabileste angajatorul, dar nu mai mare de valoarea maximala, stabilita la nivelul intregii tari, de catre ministerul Muncii.

Tichetele de masa sunt una dintre cele mai apreciate facilitati oferite de angajatori, conform unui sondaj de opinie realizat in cursul anului trecut. Tichetele de masa se pot acorda pe suport de hartie sau  pe suport electronic, pe card.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =