FLOAREA DE SOC SI BENEFICIILE EI

0
986

Socul este foarte bun în stări febrile și poate înlocui cu succes pastilele. Îl poți folosi și alături de medicația obișnuită în viroze respiratorii, stări gripale, sau bronșite. Florile de soc au efecte favorabile și în reumatism sau boli eruptive.

Este indicat ca recoltarea florilor de soc să fie făcută până în orele amiezii, imediat cum roua este risipită de pe flori. Recoltarea este foarte simplă: se taie florile înflorite de soc, imediat de sub locul de ramificare. Imediat după ce au fost tăiate, florile de soc trebuie puse pe o suprafață de hârtie, la soare, pentru a se usca bine.

Este bun la răceală
Ceaiul de soc este recomandat deseori împotriva gripei, răcelii și bronșitelor, chiar de la debutul simptomelor. Florile de soc nu trebuie fierte în apă, ci trebuie adăugată o linguriță de flori în apa clocotită și lăsat la infuzat pentru 10 minute.

Tratează sinuzitele

Consumul de ceai de soc crește imunitatea, stimulează circulația și are efect antiinflamator. Fierbe 2 litri de apă și adaugă două linguri de plantă uscată de soc, iar cu acest preparat fă 15 minute de inhalații în fiecare seară, pentru o lună de zile.

Reduce febra

Consumul de ceai de soc stimulează glandele și ajută scăderea temperaturii corpului prin provocarea transpirației.

Tratează afecțiunile tractului urinar

Ceaiul de soc este deja recunoscut drept un bun diuretic, tocmai din acest motiv este indicat în tratamentele bolilor de rinichi și de vezică urinară. Stimulează funcționarea optimă a rinichilor, dar ajută și la eliminarea produșilor toxici din metabolism care sunt eliminați pe cale renală.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =