Apropierea iernii a pus pe jar autoritățile din Râmnicu Sărat

0
1412

 

Suntem pregătiţi pentru o iarna normala, iar în situaţii  extreme, vom fi nevoiţi să apelam şi la ajutorul unor firme private. O spun șefii Primăriei Râmnicu Sărat, care dau asigurări că toate utilajele de deszăpezire, din cadrul Admnistrației Domeniului Public, au fost deja verificate și reparate, astfel încât la prima ninsoare să poată interveni cu promptitudine. Instituția are în dotare peste 500 de tone de material antiderapant.

Apropierea iernii a pus pe jar autoritățile din Râmnicu Sărat. Administrația locală a achiziționat deja sute de tone de nisip, care va fi amestecat cu sare și împraștiat în intersecțiile aglomerate, pe poduri și pe străzile în rampă, atunci când condițiile meteo o vor impune. Totodată, utilajele de deszăpezire din dotarea Administrației Domeniului Public au fost verificate și reparate.

Dacă iarna va fi extrem de grea, iar utilajele vechi din dotarea Administrației Domeniului Public nu vor face față nămeților, autoritățile vor apela și la serviciile unor firme private.

Potrivit meteorologilor, în prima lună de iarnă a acestui an, temperaturile medii ale aerului vor fi cuprinse în limite apropiate de mediile multianuale, stabilite prin măsurători de specialitate, la -0,8 grade Celsius, în majoritatea regiunilor, local mai ridicate decât acestea în sud-estul ţării. Pe de altă parte, precipitaţiile totale vor fi local excedentare în regiunile centrale şi sudice, şi apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului. În ianuarie, temperatura medie lunară va avea valori sub media climatologică de

-2,1 grade Celsius, local, în nordul şi centrul ţării şi apropiate de normal în celelalte regiuni. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, cu temperaturi minime de -20 spre -30 grade.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

72 + = 73