PACIENT ÎN ROMÂNIA…

0
251

Buzăul este unul dintre județele din țară în care mii de oameni nu au voie să se îmbolnăvească sau, dacă se întâmplă, atunci să fie doar într-o anumită zi a săptămânii. Dacă anul trecut erau 10 localități fără medic de familie, de la începutul anului, numărul lor a scăzut la 8. Localnicii din comuna Cănești se consideră norocoși că medicul de familie vine și de două ori pe săptămână în localitatea lor, ca să îi consulte. Oamenii din comunele din jur nu au acest „noroc” și merg în alte localități atunci când au nevoie, caută alternative locale, sau folosesc leacuri băbești știute de la bătrânii satului.

Lipsa medicilor nu afectează doar localități din zonele montane ci și pe cele din zonele câmpiei. Locuitorii din cele 8 comune,    cu peste 10.000 de locuitori se adresează unui singur medic. În aceste condiții, mașina, pentru cei ce o au, este cel mai bun medic …

În timp ce se așteaptă o soluție legislativă pentru a determina in vreun fel ca medicii să profeseze și în mediul rural, în comunele din județ ,,văduvite” de serviciile medicale, accesul normal la medic rămâne doar un vis frumos a cărui realizare nu se știe când va avea loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 77 = 83