Șantierul arheologic Pietroasa Mică – Gruiu Dării își deschide porțile pentru curioși

0
1058

 

Eveniment inedit în aceasta săptămâna la Buzău. Este vorba despre Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic Pietroasa Mică – Gruiu Dării, acţiune programată joi. Pasionaţii de istorie vor beneficia şi de un tur ghidat, în cadrul căruia li se vor prezenta ultimele descoperiri ale arheologilor. Este vorba de vestigii scoase la lumină chiar în vara anului 2017. Tot în cadrul Zilei Porţilor Deschise, vizitatorii vor avea ocazia să vadă rămăşiţe ale cetăţii dacice sau locuinţe datând din antichitate.

Șantierul arheologic de la Pietraoasa Mică – Gruiu Dării este locul unde arheologii buzoieni întreprind cercetări de specialitate într-o aşezare din epoca pietrei, o aşezare de epoca bronzului şi o impresionantă locuire din Antichitate.  Joi, între orele 10 – 18, publicul va avea posibilitatea de a vizita şantierul arheologic deschis. Accesul la situl arheologic va fi gratuit.

În cadrul evenimentului de joi, și cei mai mici vizitatori vor avea parte de surprize.

Situl arheologic Gruil Dării este unul dintre cele mai cunoscute în lumea ştiinţifică din Europa, numeroase articole de specialitate, volume şi studii fiind publicate de către cei care desfăşoară activitatea de cercetare aici.

Accesul la şantierul arheologic se face de pe şoseaua Buzău-Ploieşti, pe dreapta, către satul Pietroasele, apoi se urcă pe lângă sediul Primăriei aproximativ trei kilometri. Pe lângă şantierul arheologic Gruiu Dării, alte obiective în zonă care mai pot fi vizitate sunt Castrul roman de la Pietroasele, locul descoperirii Tezaurului de la Pietroasele dar și releul de pe Vârful Istriţa.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =