ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPELE RADU AL ROMÂNIEI VINE LA BUZĂU

0
2038

Autor: Newss.ro

     Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” Buzău alături de Curtea Veche Publishing îi invită pe buzoieni marți, 20 septembrie 2016, începând cu ora 17.00, la o prezentare de carte regală cu totul specială în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. În cadrul evenimentului vor fi prezentate volumele „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, ,,Săvârșin. Detaliul” de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României, „Regalitatea, astăzi” de Principele Radu al României și ,,Balcicul Reginei Maria” de Diana Mandache. Prezentarea va avea loc la sediul Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” (Str. Unirii, nr. 140A) iar de la 17:40, aceasta va fi urmată de o sesiune de autografe. Intrarea este liberă.

      La importantul eveniment vor lua cuvântul Alteța Sa Regală Principele Radu al României și scriitorul Emil Niculescu. Oficiile de gazdă vor fi făcute de către Angela Stan, reprezentant al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău. ,,Volumul „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, apărut la Curtea Veche Publishing, semnat de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale a României, comprimă cei douăzeci şi cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moștenitoare, consemnări ale bogatei sale activități de binefacere şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României.

      Volumul “Săvârşin. Detaliul” scris de Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României şi Alteța Sa Regală Principele Radu al României reprezintă, după cum spun Alteţele Lor Regale, drumul pe care l-am parcurs amândoi, autorii volumului de față, în ultimul deceniu și jumătate, în cunoașterea, restaurarea și apoi recrearea lumii din interiorul acestei case de familie, al acestui cămin regal cu valoare de simbol pentru fiecare familie de români.

      Volumul „Regalitatea, astăzi”, apărut la Curtea Veche Publishing, privește din perspectivă istorică și europeană atât situația monarhiei ca formă de guvernământ, cât și Casa Regală ca instituție. Cititorii pot afla din aceste pagini detalii inedite despre legăturile Casei Regale a României cu celelalte case regale din Europa și, de asemenea, despre cele mai importante evenimente istorice care s-au petrecut în țara noastră, în ultimii 150 de ani – de când datează monarhia română.

     În volumul “Balcicul Reginei Maria”, istoricul Diana Mandache prezintă drumul Reginei Maria de la Eastwell şi Osborne, unde şi a petrecut copilăria şi adolescenţa, până la îndrăgita reşedinţă regală de pe Coasta de Argint. Balcicul devine un fel de imago mundi, iar Tenha Yuvah reprezintă centrul lumii, fiind casa în care se reunesc personaje importante din viaţa Reginei şi din istoria regalităţii” se menționează în comunicatul Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 89