CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ROMÂNIEI ARE DE MIERCURI, 3 JUDECĂTORI NOI

0
1282

Autor: Newss.ro

        Noii judecători ai CCR sunt Livia Stanciu, Attila Varga şi Marian Enache. Cei trei au depus jurământul de învestitură în funcţie, miercuri dimineață, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni. Livia Stanciu a fost desemnată judecător la Curții de către preşedintele Klaus Iohannis, Attila Varga a fost ales de Camera Deputaţilor, iar Marian Enache a fost nominalizat de către Senat.

        După jurământul de învestire, președintele României, Klaus Iohannis le-a urat succes judecătorilor. Demnitarul i-a îndemnat pe cei trei să mențină în permanență standarde cât mai înalte de profesionalism și independență.

        ,,Vă îndemn să aveți în permanent ca reper standarde cât mai înalte de profesionalism și independență. Am toată convingerea că veți onora cu demnitate magistratura care vă este încredințată. Felicitări și succes, noilor judecători ai Curții Constituționale!”, a declarat președintele României.

        Odată ce Curtea Constituțională și-a înoit completul de judecată, cei nouă magistrați trebuie să îşi aleagă preşedintele pentru următorii trei ani, în condițiile în care, pe 13 iulie expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader şi Valentin Puskas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 4