MERSUL DESCULȚ PE PLAJĂ ȘI BENEFICIILE NISIPULUI

0
544

Cea mai așteptată perioadă a anului a venit. E momentul perfect pentru o vacanță la mare, pentru relaxare sub razele soarelui, plimbări pe plajă și distracție cu prietenii. Și în caz că vă gândiți să faceți plimbări desculți pe nisip, e necesar să știți că e o idee grozavă fiindcă are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

În primul rând, nisipul e un exfoliant natural. Poate ține loc chiar și de o vizită la spa. Nisipul umed acționează ca un exfoliant natural care ajută la eliminarea celulelor moarte.
Un alt lucru pe care îl puteți încerca ar fi să vă acoperiți picioarele cu totul cu nisip atunci când ieșiți din apă. Lăsați nisipul să se usuce pe piele și apoi eliminați-l cu o perie fină și clătiți. Nu uitați să folosiți obligatoriu și protecția solară.

Un alt beneficiu pe care îl are mersul desculț pe nisip este faptul că vă îmbunătățește stimulii de reacții. O bună propriocepţie înseamnă că mintea este în contact cu stimulii care vin de la picioare, iar în momentul în care sunteți pus în ipostaza de vă răni, corpul va reacţiona imediat la acest lucru şi se va feri. Încălţările pot amorţi această abilitate, însă mersul desculţ pe nisip o poate întări, iar stimulii de reacţie se vor îmbunătăţi.

Nu uitați de consumul de apă! E esențial pentru hidratare!

E esențial ca atunci când stăm la plajă să nu uităm să ne hidratăm. Consumul de apă e foarte important. Totuși, v-ați întrebat, însă, ce se întâmplă dacă depășiți șase litri de apă pe zi? Nici exagerarea nu ajută deloc, ba din contră. Dacă bem peste șase litri de apă pe zi riscăm să facem intoxicație cu apă. Apare atunci când nivelul sodiului și al electroliților din corp scade, rinichii nu mai pot face față cantității mari de lichid, apa ajunge în sânge și de aici până la deces nu mai e decât un pas.

Există posibilitatea să apară stări de amețeală și de greață, urmate de confuzie și deorientare. Potrivit specialiștilor, în primele stadii ale sale, intoxicația cu apă nu dă simptomatologie, dar când afecțiunea se agravează, atunci pot apărea în primul rând stările de amețeală și de greaţă, urmate de confuzie și de dezorientare. Dacă bolnavul s-a intoxicat cu apă netratată, atunci situația devine din ce în ce mai gravă și apar simptome precum spasme și crampe ale mușchilor, senzație de slăbiciune, pierderea cunoștinței, înțepenire și, în unele cazuri, comă.

Pentru a nu se ajunge într-o astfel de situație, specialiștii recomandă să nu consumați o cantitate mare de apă dintr-o dată, ci de mai multe ori pe zi, în acest fel fiind eliminată în mod regulat, rinichii nefiind forțați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here