MANAGERUL GINA CHIVULESCU DESPRE PLANURILE ȘI PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR DIN 2020: ,,SĂRBĂTORIM 25 DE ANI DE LA ÎNFIIȚAREA TEATRULUI “

0
1194

În 2020, Teatrul „George Ciprian”  vine cu o serie de noutăți pentru publicul buzoian. Vorbim despre premiere, producții proprii, spectacole pentru cei mici, precum și surprize oferite de Dragobete pentru cuplurile de îndrăgostiți, precum și pentru buzoienii născuți pe 24 februarie. Acestea sunt doar unele dintre proiectele pe care instituția de cultură buzoiană le pregătește publicului. Mai multe despre programul cu care Teatrul „George Ciprian”  îi așteaptă pe buzoieni în acest an aflăm de la managerul instituției, Gina Chivulescu.

 Reporter: Ce pregătește Teatrul „George Ciprian” pentru luna ianuarie a acestui an?

Gina Chivulescu: Teatrul Dramatic „George Ciprian” deschide anul cu 4 spectacole așteptate de către publicul buzoian. Pe 18 ianuarie, invităm publicul la comedia ,,FAZA LUNGĂ” producție a Teatrului „George Ciprian”, unde îi puteți vedea pe Dan Clucinschi, Andreea Darie, Vlad Nicolici, Irina Ungureanu.

Pe 21 ianuarie găzduim spectacolul ,,BARZA DOMNULUI MINISTRU” și vă invităm să luaţi parte la una dintre cele mai spumoase comedii ale repertoriului francez alături de Adriana Trandafir. Pe 31 ianuarie este programată comedia ,,O NOAPTE FURTUNOASĂ” de I.L. Caragiale, în regia lui Radu Gabriel, o altă producție proprie a Teatrului „George Ciprian”. Este un spectacol ce face parte din proiectul ,,Actorii buzoieni revin acasă” și unde îi puteți vedea pe Alex Bogdan, Ștefan Pavel, Vlad Drăgulin, Silviu Mircescu, Alina Rotaru, Alina Suărășan, Alex Călin.

Pe 25 ianuarie cei mici sunt așteptați la spectacolul PRINȚESA ELSA ȘI COCORII de Cristian Negoescu, o adaptare liberă după de H. C. Anderson. Biletele pentru spectacole pot fi achiziţionate atât online dar și de la Teatrul „George Ciprian” sau de la Agenţia de Bilete a Teatrului ,,George Ciprian” situată pe Bdul N. Bălcescu.

Un alt eveniment ce va avea loc în această lună este marcarea zilei de 24 ianuarie, ,,Ziua Micii Uniri”, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Județean și cu Centrul de Cultură și Artă, sub egida Consiliului Județean Buzău, unde invităm buzoienii să ne prindem în tradiționala Horă a Unirii. Și în acest an, vom avea o surpriză teatrală cu care vom aduce în atenție personalități care au contribuit la Marea Unire. Vom avea actori celebri precum Ștefan Pavlu, Vlad Trifaș, Cosmin Pană, Tavi Costin și Catinca Nistor.

Rep.: Mai avem o lună până la Ziua îndrăgostiților, Dragobete. În fiecare an ați pregătit ceva deosebit și prin urmare, cu ce surprize veți veni în 2020?

G.C.: Ca în fiecare an, pe 24 februarie, Teatrul „George Ciprian” sărbătorește de ,,Dragobete”. Așadar, buzoienii sunt invitați din nou la teatru. Anul acesta îi așteptăm cu spectacolul ,,CINA DE ADIO”, o comedie inspirată după un trend parizian al evoluției prieteniilor. De asemenea, și anul acesta oferim certificate de căsătorie temporare iar cei prezenți vor avea ocazia să se fotografieze la geja celebra „Poarta lui Dragobete”, special amenajată în foaier pentru acest eveniment. Sărbătoarea aduce o serie de surprize pentru îndrăgostiți din partea Consiliului Județean Buzău. Vom avea rezervat GRATUIT accesul la spectacol atât pentru cuplurile care dovedesc că s-au căsătorit, cât și pentru buzoienii născuți în data de 24 februarie.

Rep: Cu ce alte noutăți vine Teatrul ,,George Ciprian” în acest an pentru publicul buzoian?

G.C.: Unul dintre cele mai importante evenimente pentru noi în acest an este sărbătorirea celor 25 de ani de la înfiițarea Teatrului „George Ciprian”. Astfel, pe 28 martie pregătim spectacolul ,,OMUL CU MÂRȚOAGA”, primul spectacol ce s-a jucat pe scena teatrului „George Ciprian”. Vor fi mai multe surprize în luna martie despre care vom discuta cu siguranță în apropierea datei. Să nu uităm despre cele 2 festivaluri, deja consecrate și mult așteptate de publicul buzoian. Vorbim aici despre festivalul ,,BUZĂU/ IUBEȘTE / TEATRU” și ,,SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR”. În fiecare an, cele două festivaluri aduc spectacole de excepție ce reușesc să surprindă iubitorii de teatru.

Rep.: Vom avea parte și de premiere?

G.C.: Desigur, ca în fiecare an, Teatrul „George Ciprian” realizează producții proprii. Și în acest an, avem în vedere trei producții în a doua jumătate a anului, două producții pentru adolescenți și adulți și o producție pentru copii.

Rep.: Sunt suprize și pentru cei mici, ne referim atât la copii de la grădiniță, cât și la liceeni?

G.C.: Pentru copii am pregătit spectacolul ,,PRINȚESA ELSA ȘI COCORII” de Cristian Negoescu, o adaptare liberă după de H. C. Anderson. Este un spectacol foarte important pentru noi datorită proiectului nostru ,,Educație prin Teatru”. În acest spectacol veți vedea, pe lângă actori profesioniști, elevi de la liceele din Buzău. Menționăm aici Colegiul B.P. Hasdeu, Liceul de Arte Mergareta Sterian, Liceul Al. Marghiloman și Liceul Agricol cărora dorim să le mulțumim pentru sprijin. Spectacolul ,,PRINȚESA ELSA ȘI COCORII” poate vi văzut pe data de 25 ianuarie, ora 11. Prețul biletului este de 15 ron copii / 20 ron adult.

Pentru adolescenți am pregătit comedia ,,O NOAPTE FURTUNOASĂ DE I.L. CARAGIALE” în regia lui Radu Gabriel. Din distribuție fac parte actori buzoieni precum Ștefan Pavel, Vlad Drăgulin, Silviu Mircescu, Alina Rotaru, Alina Suărășan, Alex Călin, Alex Bogdan. Spectacolul poate fi văzut în data de 31 ianuarie. Prețul unui bilet este de 30 de ron cu reducerile aferente  15 ron elevi/studenți și pensionari.

Rep.: Cum pot cei care vor să vină la teatru să-și achiziționeze bilete la spectacole?

G. C.: Biletele pentru spectacole pot fi achiziţionate de la Teatrul „George Ciprian”, de la Agenţia de Bilete a Teatrului ”George Ciprian” situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, dar și on-line de pe site-ul instituției.  Mai multe informații cu privire la spectacole și bilete găsiți pe site-ul www.teatrulgeorgeciprian.ro. Programul integral poate fi consultat pe www.teatrulgeorgeciprian.ro secțiunea CALENDAR, atât pe pagina de Facebook Teatrul ,,George Ciprian”, cât și pe pagina de Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here