COLECTAREA AMBALAJELOR SE VA FACE ȘI ÎN ZONELE TURISTICE

0
129

Automate pentru colectarea de sticle, pet-uri și doze ar putea fi instalate pe plaje, la poalele munților sau în staţiunile balneoclimaterice. Adică în zonele  pline de turiști. Este propunerea pe care o face Ministerul Mediului în prag de nou sezon turistic. Aşa că problemele apărute cu sistemul de colectare se vor muta în staţiunile turistice.

Compania RetuRO a transmis că se așteaptă să strângă de la mare și de la munte trei milioane de ambalaje în fiecare zi din această vacanță.

Vacanţa de vară ar putea fi prima în care stațiunile de la noi să arate altfel. În zonele aglomerate ar putea fi montate aparate pentru colectarea de sticle, doze și pet-uri.

Operatorii de la malul marii preferă să păstreze pe sistemul actual în care folosesc saci pentru colectarea recipientelor.

Pentru aceste zile de minivacanţă, RetuRO a triplat deja numărul de camioane care transportă recipientele la centrele de colectare şi a extins programul de ridicare zilnică a ambalajelor, inclusiv în sectorul HoReCa. În următoarele 6 zile, compania estimează că va prelua 3 milioane de ambalaje SGR pe zi, de la la mare și de la munte.

Date parţiale arată că, în martie, au fost colectate peste 78 de milioane de ambalaje. Iar rata de returnare a fost în medie de 16%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 24 = 29