CEL MAI SCUMP PROIECT. CÂT VA COSTA REABILITAREA A 30 KM DIN DJ 203K?

0
684

După ani de așteptări, locuitorii din zona de nord a județului Buzău își vor vedea visul împlinit. 30 de kilometri din drumul județean 203K, între comuna Vintilă Vodă și Plaiul Nucului, comuna Lopătari, va fi reabilitat cu o sumă record. Este vorba despre aproape 100 de milioane de euro, proiectul urmând a beneficia de o finanțare nerambursabilă de 80 de milioane de euro, de asemenea, o sumă record în ceea ce privește proiectele cu bani europeni implementate în județul Buzău.

Potrivit conducerii Agenţiei de Dezvoltare Regională „Sud-Est” proiectul tehnic a fost déjà întocmit și se află în faza de licitație pentru atribuirea lucrărilor de construcție. Investiția are un impact economic enorm și este considerată a fi una atipică din mai multe puncte de vedere.

Odată modernizat, drumul va impune noi restricții șoferilor, vizați în mod special fiind transportatorii de marfă, ca o noutate impusă de Uniunea Europeană. Mai exact, Consiliul Județean Buzău va fi obligat să urmărească traficul și să restricționeze tonajul.

Tronsonul de drum parcurge teritoriul mai multor comune din județul Buzău: Vintilă Vodă, Mânzălești, Lopatari, Bisoca și Sărulești. În total, numărul de beneficiari se ridică la peste 11.600, respectiv locuitorii primelor trei localități prin care trec cei 30 de kilometri. Potrivit proiectului, pe acest tronson de drum vor fi amenajate 11 poduri, 33 de stații pentru transport public, 11.000 de metri pătrați de trotuare, parapet de protecție, indicatoare și marcaje rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =