TERMEN AMÂNAT PENTRU MONTAREA REPARTITOARELOR DE CĂLDURĂ

0
110

În acest an, persoanele cu venituri mici vor primi un ajutor de cel mult 750 de lei, bani pe care să-i folosească pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură în propriile apartamente. Termenul de la care aceste persoane pot folosi banii de la stat pentru cumpărarea și montarea de repartitoare era stabilit inițial pentru 15 aprilie, dar Guvernul a decis, printr-o ordonanță ce se aplică deja, amânarea acestuia până pe 31 august.

Așadar, acțiunile necesare pentru cumpărarea și montarea unor repartitoare de căldură vor putea începe abia la finalul verii.

Ajutorul de la stat pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură este stabilit la cel mult 750 de lei, banii acordându-se pentru fiecare locuinţă ori gospodărie vulnerabilă și numai după montarea, de către o firmă autorizată, a repartitoarelor.

Ajutorul va putea fi utilizat, potrivit actualelor reguli, până la data de 27 decembrie 2024. În același timp, termenul pentru dotarea apartamentelor cu repartitoare și contoare de apă caldă este acum 31 decembrie 2024, dată apropiată celei până la care se va putea folosi și ajutorul de 750 de lei pentru montarea repartitoarelor.

De acest ajutor financiar pot beneficia, în acest an, pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani și persoanele cu handicap ce au venituri mici, dar și familiile care primesc alocație pentru susținerea familiei ori familiile și persoanele singure care primesc ajutor social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =