MIRCEA ELIADE, COMEMORAT ÎN ORAȘUL COPILĂRIEI SALE

0
273
Sursa:Facebook

Mircea Eliade a fost comemorat, ieri, la Râmnicu Sărat,  orașul copilăriei sale. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Municipală „Corneliu Coposu”, unde publicul a putut asista  la o interesantă conferință cu tema ”Mircea Eliade: Viața și Opera”, susținută de istoricul Cristi Rusin. Animat de personalitatea lui Mircea Eliade, istoricul râmnicean a împărtășit celor prezenți informații inedite despre autorul Istoriei Religiilor, cel care a trecut la cele veșnice la 22 aprilie 1986.

Petrecându-și copilăria timpurie la Râmnicu Sărat, Mircea Eliade și-a amintit în operele sale de dealurile domoale din apropiere, ispititoare pentru sensibilitatea unui copil atras de vitalitatea naturii. El evocă în „Memorii” perioada râmniceană, de care-și aduce cu nostalgie aminte la senectute, în Statele Unite ale Americii.

În cadrul Bibliotecii Municipale ,,Corneliu Coposu,, din Rm. Sărat, istoricul Cristi Rusin susține numeroase conferințe și seminarii pe diverse teme istorice și culturale, dar și cu prilejul unor evenimente locale, naționale și internaționale. Evenimentele organizate de Cristi Rusin adună, de fiecare dată, un public numeros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =