EDUCAȚIE FINANCIARĂ PENTRU TINERII BUZOIENI

0
185

Tinerii din Buzău au șansa de a-și dezvolta cunoștințele din domeniul financiar, dar și de a desluși tainele unei afaceri de succes. Toate aceste informații prețioase vor putea fi dobândite în cadrul Centrului Regional de Resurse pentru Tineret, un  proiect demarat în premieră la Buzău, în urma unui parteneriat între Muzeul Județean, Banca Națională a României, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar și Asociația ,,Ținutul Buzăului”.  În cadrul acestui Centru, tinerii vor putea lua parte, lunar, la diverse activități, precum și la sesiuni de educație financiară, ateliere vocaționale și de orientare profesională. Intenția implementării acestui proiect este de a determina tinerii să rămână în țară.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consideră că este foarte important ca tinerii buzoieni să fie atrași  în cât mai multe astfel de proiecte.

Tinerii din județ vor lua parte la întâlniri cu reprezentanții unor companii private și instituții publice, dar și la sesiuni de informare cu privire la programele de finanțare a proiectelor culturale. De asemenea, cei care se vor înscrie în acest program vor beneficia gratuit de lecții de educație financiară.

Un partener important al acestui proiect educațional este Inspectoratul Școlar Județean, în contextul în care printre beneficiari se numără elevi de gimnaziu și de liceu.

De asemenea, tinerii care se vor înscrie în cadrul Centrului Regional de Resurse pentru Tineret vor avea posibilitatea să afle detalii mai puțin cunoscute despre obiectivele turistice din „Ținutul Buzăului”, urmând a se organiza chiar excursii tematice în câteva dintre cele mai pitorești zone ale județului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 60 = 70