NOUTĂȚI ÎN LEGEA PENSIILOR. SPORURILE CU CARACTER NEPERMANENT VOR FI LUATE ÎN CALCUL

0
137

Pe lângă sporurile și veniturile nepermanente care vor fi luate în considerare la calculul pensiei, apare o nouă perioadă de care se va ține cont în cazul stagiului de cotizare.

Șeful Casei de Pensii spune că sunt o mulțime de schimbări care intervin odată cu introducerea noii legi a pensiilor, care va avea loc la 1 septembrie 2024. De exemplu, stabilitatea în muncă va fi răsplătită, iar sporurile și veniturile nepermanente vor fi luate în calcul, cum ar fi al 13-lea salariu, acordul global, diferite prime și sporuri.

Aceste sporuri nu sunt în prezent luate în calcul, pentru că nu au această frecvență de caracter permanent și se intenționează ca de la 1 septembrie să fie luate în calcul la  pensii,  cu condiția ca asupra acestor sporuri să se fi datorat și să se fi achitat contribuții de asigurări sociale.

Sporurile se vor lua în calcul de la 1 septembrie pentru cei care vor ieși la pensie după 1 septembrie, dar și pentru toți pensionarii în plată care fie au aceste sporuri în dosarele de pensie și nu mai trebuie să meargă să își ia aceste adeverințe, pentru că ele se află în dosar și se calculează din oficiu, iar cei care nu le au, vorbim de pensionarii în plată, trebuie să meargă să își obțină aceste adeverințe de la angajatorii pe unde și-au desfășurat activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =