BUZĂU: DEPUNEREA SACILOR CU BULETINELE DE VOT, DUPĂ O METODĂ ÎN PREMIERĂ

0
214

Pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, Prefectura Buzău a găsit o soluție inedită de a face față aglomerației de la depunerea sacilor cu buletine de vot. Reprezentanții Prefecturii cred că metoda, aplicată în premieră, la Buzău, va ușura întreaga acțiune.

Președinții de secții vor depune  mai întâi sacii cu buletinele de vot si apoi, în baza unui bon de ordin,  vor preda procesele verbale, la scanare, către membrii Biroului Electoral Județean.

Reprezentanții Prefecturii Buzău se așteaptă ca, după închiderea urnelor și după numărarea buletinelor de vot, la sediul instituției să se prezinte aproape 2.000 de persoane. Acestea ar urma să vină în jurul orei 12 noaptea, iar procesul de depunere a sacilor cu buletinele de vot s-ar putea încheia, dacă lucrurile merg fără sincope, a doua zi, în jurul orei 13.00.

Alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie se vor desfășura în 426 de secții din județ, tot atâtea câte au fost și în urmă cu 4 ani. Procesul de votare pentru cele două tipuri de alegeri va începe la ora 07:00 și se va încheia în aceeași zi, la ora 22:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 71