LEGEA ANTI-PĂCĂNELE, ADOPTATĂ ȘI ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR

0
225

Actualizare: Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

 

În şedinţa de marţi a plenului   Camerei Deputaților va fi adoptat proiectul de lege prin care se interzic jocurile de noroc în localităţile cu sub 15.000 de locuitori.

„Este o lege care închide toate păcănelele în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom trece pe repede înainte şi vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe, dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege”, a anunțat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

Senatul a adoptat proiectul PSD care ar scoate păcănelele în afara orașelor, în urmă cu trei luni. Inițiativa se află acum în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, iar președintele interimar este convins că legea va trece de Parlament în următoarele două săptămâni.

Dacă legea va intra în vigoare în forma promisă de Coaliție, atunci numărul sălilor de păcănele ar trebui să scadă drastic în toată țara. De exemplu, în București ar mai putea funcționa doar 144 de săli de jocuri de noroc.

De asemenea, în Cluj, Iași, Constanța, Brașov, Craiova sau Galați vor mai avea licență sub 30 de astfel de locații. În acest moment, în România funcționează peste 15.000 de săli de jocuri de noroc.

Conform celor mai recente statistici, cel puțin 15% dintre adulții din România joacă la păcănele. De asemenea, 14% dintre copii au practicat jocuri de noroc pe bani.

Pentru a intra în vigoare, legea anti-păcănele trebuie să fie votată în plenul Camerei Deputaților și mai apoi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 69