LICEUL TEHNOLOGIC ,,HENRI COANDĂ’’, GAZDĂ A ETAPEI JUDEȚENE A CONCURSULUI NAȚIONAL „ŞTIU ȘI APLIC – SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRIND DE PE BĂNCILE ȘCOLII!”

0
158

Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ a organizat și în acest an etapa județeană a Concursului Național „Ştiu și aplic – Securitatea și Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile școlii!”. Capacitatea elevilor participanți de a-și transpune cunoștințele în abilități și aptitudini s-a dovedit a fi din nou punctul forte al competiției inclusă în Calendarul Activităților Educative Naționale, finanțată de Ministerul Educației  – OM 3468/2024 anexa 1, poziția 80.

Aflat la cea de-a X-a ediție, concursul a atras 46 de participanți de la opt licee din județ, care au concurat, în echipe formate din câte doi elevi, la una dintre cele cinci secțiuni ale concursului (două secțiuni pentru liceu, filiera tehnologică, ciclul inferior, respectiv ciclul superior,  două secțiuni pentru liceu, filiera teoretică, ciclul inferior, respectiv ciclul superior și o secțiune pentru învățământul profesional). Concursul are ca obiectiv principal încurajarea și atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă și de minimizare a riscurilor. Faza județeană a concursului a cuprins două etape: etapa I – proba teoretică –„Ce știm despre securitate si sănătate în muncă?” – test individual pe calculator, cu un număr de 20 itemi, cu răspuns unic corect, pentru care timpul de rezolvare a fost de 30 de minute, şi etapa a II-a – probă practică contra cronometru – „Identifică riscurile, alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar”, pentru care concurenții au avut la dispoziție 15 minute.

Din cele 23 de echipe înscrise la concurs, la etapa națională care se va desfășura la Iași în intervalul 17 – 19 mai 2024, s-au calificat elevi de la următoarele licee: două echipe de la Liceul Tehnologic ,,Victor Frunză’’ din Râmnicu Sărat, o echipă de la Colegiul Economic ,,Regele Mihai I’’ Buzău, o echipă de la Liceul Teoretic de Informatică ,,Alexandru Marghiloman’’ Buzău și  o echipă de la Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ Buzău. Etapa județeană s-a desfășurat concomitent în toate județele, sâmbătă, 30 martie, de la ora 09.00.

,,A devenit o tradiție pentru liceul nostru organizarea etapei județene a acestui concurs și observăm o creștere a numărului de participanți de la an la an.  Acest lucru reflectă interesul elevilor pentru domeniul sănătății și securității în muncă dar și al cadrelor didactice care îi sprijină în realizarea performanței. Echipa de la ,,Henri Coandă’’ a reușit și de data  aceasta să creeze un cadru potrivit pentru desfășurarea concursului, fapt care ne bucură și ne încurajează să lucrăm la fel și la alte acțiuni, concursuri sau proiecte destinate elevilor noștri.’’ – Carmen Florescu, directorul adjunct al Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă’’.

,,Tratăm cu maximă responsabilitate organizarea etapei județene a concursului „Ştiu și aplic – Securitatea și Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile școlii!”, contribuind în acest fel la conștientizarea tinerilor, ca viitori angajați, asupra riscurilor de accidente pe care le pot minimiza dacă sunt familiarizați cu informațiile din domeniu, utilizarea corectă a echipamentelor sau identificarea semnalelor de avertizare. Preveirea accidentelor în rândul lucrătorilor poate fi începută de sistemul educațional și continuată ulterior la viitoarele locuri de muncă. Felicităm toți participanții la concurs și le urăm succes celor calificați la etapa națională’’ – profesor Mihaela Duca, organizatorul etapei județene a concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =