ROMÂNII, ÎNGRIJORAȚI DE IMPLICAREA ȚĂRII NOASTRE ÎNTR-UN CONFLICT MILITAR

0
133

Un studiu IRES, realizat la implinirea a 20 de ani de apartenență la Organizația Nord- Atlantică, arată că peste jumătate dintre români sunt îngrijorați că țara noastră ar putea fi implicată într-un conflict militar.

În eventualitatea unui conflict al NATO cu Rusia, majoritatea crede că România ar trebui să se implice.

Iar în situatia în care războiul din Ucraina s-ar extinde și ar implica și țările NATO, atunci 38% spun că s-ar înrola pentru a-și apăra țara. 9% însă declară că ar pleca din România într-un loc mai sigur. Cei mai mulți, 44%, ar rămâne totuși în țară, dar nu s-ar înrola.

Interesant este că aproape jumătate dintre cei intervievați consideră că armata ar trebui să fie obligatorie. Totuși, sunt mai mulți cei care cred că trebuie să fie existe o armată profesionistă bazată pe voluntariat ca în prezent.

În ceea ce privește NATO,  2% dintre cei întrebați nu au auzit niciodată de organizație. Și, totuși, 65% dintre ei nu mai știu când a fost primită România în NATO.

Sondajul a fost realizat de IRES, la nivel național, în perioada 24-27 martie, pe un eșantion reprezentativ de 1.058 de persoane cu o marjă de eroare de +/- 3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 23