MARE ATENȚIE DE UNDE CUMPĂRAȚI CARNE DE MIEL PENTRU PAȘTE!

0
198

Inspectorii sanitari îi avertizează pe consumatorii de carne de miel să nu se lase furați de mirajul ofertelor de tot felul, promovate în mediul online.

Legea îi obligă pe crescători să aibă un medic veterinar, în spațiul de sacrificare, ca să verifice starea animalelor. Altfel, de dragul unei economii, cumpărătorii se pot alege de Paște cu toxiinfecții sau boli parazitare grave.

Mielul viu este între 35 și 40 de lei kilogramul. Carcasa de ied este aproape  50 de lei.

Autoritățile le reamintesc celor tentați să ia mielul direct de la stână, ori „din portbagaj”, că acest tip de comerț nu trece prin niciun control.

Este vorba de o marcă roșie ovală, care arată că animalul a fost evaluat de un veterinar înainte de sacrificare, care a inspectat ulterior și țesuturile. În lipsa acestor dovezi, există riscuri reale de boli transmise de la un animal infectat la om. În țara noastră, cea mai frecventă contaminare este cu chisturi de tenie, care invadează plămânii, rinichii și ficatul.

În plus, este posibil ca mielul să nu fie vaccinat împotriva antraxului, măsură obligatorie în statul român. Infectarea persoanei care mănâncă pastramă, ori carne la grătar se traduce prin febră, dureri abdominale violente și vărsături cu sânge.

În magazin, bucățile de miel au ajuns la 50 de lei. Nu uitați că, acasă, carnea trebuie scoasă din casoleta de plastic, spălată, uscată și ținută în congelator. În frigider rezistă 10 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 83