ȘOFER PRINS DE RADAR CU 164 KM/H, PE DN2 E 85, LA POȘTA CÂLNĂ. PENTRU NEREGULI ÎN TRAFIC, POLIȚIȘTII BUZOIENI AU DAT AMENZI DE 53 DE MII DE LEI, ÎNTR-O SINGURĂ ZI

0
266

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfășurat, în data de 27 martie,  activităţi de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în urma cărora au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Polițiștii împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român au desfășurat o acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, cu scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere ce s-ar putea produce pe fondul defecţiunilor tehnice. Astfel, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale șoferilor ce s-au urcat la volanul unor autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost depistați 26 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 4 au predat permisule de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 164 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui șofer de 21 de ani, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte 12 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și pentru neacordarea priorității de trecere a autovehiculelor ce aveau acest drept.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 38 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.

29 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță şi 32 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 53.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =